We zijn thuis!

Op haar kont staat Katwoude. Haar thuishaven. De plaats waar ze al zo lang wil liggen. En eindelijk is het zover! Is ze dan nu klaar voor de reis? Nee, dat niet. We moeten terug naar zowel Monnickendam als Volendam voor de laatste klussen. De bimini was nog niet klaar, maar we wilden niet meer wachten. Volendam is leuk, maar het is geen Katwoude. We waren nog niet aangemeerd of Johan, de havenmeester, stond al breed lachend op de steiger.Heerlijk om hem te zien. Linde begon er gewoon nog een beetje extra van te glimmen. Of was dat omdat het ook precies tijdens het aanleggen begon te regenen….

En… we hebben voor het eerst gezeild! Het waaide lekker, windkracht 6. We konden het grootzeil niet reven, omdat er nog onderdelen van het reefsysteem in bestelling zijn. Dan maar zonder fok. Peter-Jan was de stuurman.

Dat was fijn, omdat ik daardoor bij Gijsje kon blijven. Dat arme poesje vindt het zo spannend. Maar angstig of niet, na een tijdje gaat ze op onderzoek uit. Ik houd haar dus voorlopig nog aan de lijn tijdens het varen.

Hans bediende de grootschoot en hield alles in de gaten. Aan- en afmeren doet hij ook. Hij kan het mij pas goed leren als hij zelf weet hoe de boot reageert. Het ging allemaal supergoed vandaag. Het donderen en bliksemen begon toen we nét vast lagen. Maar dat weerhield ons niet van een aankomstbiertje in de kuip! Wat hebben we toch veel te vieren op en met onze Linde….

Toen het harder ging regenen, gingen we naar binnen. Daar kunnen we sinds gistermiddag weer comfortabel zitten. Mijn ouders hebben de bank, die nog bij hen thuis lag, gebracht. Het was even werk om de hoek van de bank leeg te maken (…) maar het is gelukt. En het maakt zoveel verschil!

Erg fijn dat de boot wat meer thuis wordt. Katwoude is dan wel onze thuishaven, dat is ze toch vooral in naam. Een naam die we trots meedragen, dat wel. Maar Linde is ons huis. Waar we nu heerlijk rustig in gaan slapen!

 

 

 

 

2 thoughts on “We zijn thuis!

  1. Ja ziet er echt top uit ? En met zo’n mooie boot en zo’n bemanning kan het niet anders dan een heel mooi avontuur worden.
    Wij wensen jullie een heel behouden vaart!
    Pauline en Fons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.