Wat is er zo leuk aan zeilen?

Je kunt op vakantie met de auto en een tent. Op de fiets met een tent. Met een caravan of een camper. Je kunt met het vliegtuig naar verre landen.
Je kunt ook lopend op vakantie, maar dan kom je niet zover. Of je pakt de bus of een trein. Maar wij gaan met een zeilboot. Waarom?

20140323_091641

Zeilen is leuk! Je bent veel buiten. Je beweegt voort op de wind, wat een heel milieuvriendelijke manier van reizen is. Je hebt je eigen huisje bij je: een slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer en logeerkamer. Er zwemmen dolfijnen met je mee! Je kunt lekker een boek lezen terwijl de boot bestuurd wordt door de stuurautomaat of de windvaanstuurinrichting (wat dat is, leg ik later nog wel uit…). Je komt op plekken waar je zonder boot niet kunt komen. En het is ook nog een beetje spannend. Je weet nooit precies op welke dag je kunt vertrekken (want als het stormt, dan gaan we niet weg) en je weet ook nooit precies hoe lang de reis duurt. Dat hangt van de wind af. Misschien waait het een paar dagen niet, dan liggen we stil. En misschien waait het wel hard, maar van de verkeerde kant. Als je dan ook nog stroom tegen hebt, ga je misschien wel achteruit…. (dat kan echt!). We kunnen ook geluk hebben en heel lang een lekker windje van de goede kant te hebben. En al die tijd zijn we lekker op vakantie. En op een boot met logeerkamer kunnen er vrienden langskomen die het leuk vinden om een poosje mee te zeilen. Dat is er zo leuk aan zeilen!

IMG_20160706_165632

(De logeerkamer is nu nog een rommeltje, maar het wordt een heeeeel gezellig kamertje!)

Met dank aan Floris voor de tekening bovenaan dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.