Volendam 2017

Vorig jaar was de koop van onze boot rond op 23 juni. Twee dagen later maakte Hans het eerste tochtje met de Linde samen met twee zeilvrienden. Ik kon niet mee, want ik was met mijn vriendinnen op een lang geleden afgesproken uitje naar Volendam. Vanuit Katwoude is het maar een kort stukje varen, dus Hans kwam bij ons langs.  

Ik vind het grappig dat je zó nog nooit in een plaats bent geweest, en er voor de lol een dagje naar toe gaat, en er dan ineens regelmatig komt. En nu ‘wonen’ we er voor een week. De boot ligt in de haven aan de beroemde Dijk. Hordes toeristen lopen langs en Gijsje wordt veelvuldig op de foto gezet. Een poes op een boot, leuker wordt het niet natuurlijk.

Het lekkerste plekje is daar waar je niet mag komen. Natuurlijk. Dus op het horretje.

We liggen hier niet voor het toerisme: we zijn afgemeerd naast Zeilmakerij Volendam. Zij hebben een nieuwe high aspect fok gemaakt en knappen de oude genua op, zodat we die bij weinig wind als tweede voorzeil kunnen gebruiken. Ook hebben we een stormfok besteld. De buiskap wordt opgelapt zodat we helemaal netjes vertrekken.

De nieuwe fok met UV-strook.

Vandaag hebben meneer Schokker en twee medewerkers het frame voor de bimini gemonteerd en het patroon gemaakt.

In het echt wordt het mooier.

Hans heeft lijnen gesplitst om de grootzeilval te kunnen bevestigen.

We hebben samen het grootzeil erop gezet en gehesen om te testen. Eigenlijk moeten de lazy jacks er nog op (om het zeil op te vangen bij het laten zakken) maar daarvoor moest één van ons de mast in. Ik durfde niet en Hans kwam tot de eerste zaling… nog even oefenen dus…

En terwijl wij bij een graad of 30 aan het ploeteren waren, had Gijsje het ook zwaar.

Een klus hoor, ieder uur een ander plekje vinden om te gaan liggen!

 

6 thoughts on “Volendam 2017

  1. Hihihi, die Gijsje ?. Kan zij niet even voor jullie in de mast klimmen? Gewoon even tussendoor om een nieuw ligplekje te spotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.