Vertrekkersdag 12 november 2016

“Wij nemen een hond én een kat mee”, zeggen Elly en Hans. Elly woont bij ons om de hoek, maar wij ontmoeten elkaar in Eemnes tijdens de vertrekkersdag van de Toerzeilers. Eén van de onderwerpen die wij deze dag graag willen bespreken, is het wel of niet meenemen van Gijsje. Voor Elly en Hans is dit geen vraag. Ook niet voor de lieve dame die haar Siamees tot scheepskat bombardeert. Het stel van de Kaya had het nog niet bedacht, maar reageerde enthousiast toen wij over het meenemen van Gijsje begonnen. Hun twee katten zouden het vast geweldig vinden, als ze íets van de blijheid van hun vrouwtje bezitten… Hebben wij ons zorgen voor niets gemaakt? Ach, dat maakt niet uit, het stemt ons vrolijk dat we ons blijkbaar niet druk moeten maken. Gewoon doen!

IMG-20160706-WA0002

Ook gewoon doen: kijken naar horrorfoto’s tijdens de workshop ‘Medische zaken aan boord’. Nee hoor, ik kon me achter iemand verstoppen, sommige dingen kun je beter aan je voorbij laten gaan. Het was voor mij een goede workshop. Er zijn een paar dingen waar ik echt bang voor ben: overvallen met agressie én bloedende wonden. Het is helaas niet iets waar ik me goed tegen kan wapenen. Ik ben zeker bereidwillig om iemand te helpen als het nodig is, maar ik val flauw bij veel bloed en/ of gapende wonden. Lucas Viruly van de Radio Medische Dienst drukt ons op het hart een EHBO cursus te doen. Dit zal ik zeker doen. En dan maar hopen dat het nooit nodig zal zijn dat ik de opgedane kennis moet toepassen. Mocht Hassan de giek tegen zijn hoofd krijgen met als resultaat een gat in zijn hoofd, dan weet ik (wat een snelcursus!) hoe ik het gat kan hechten met zijn eigen haar. Beetje draaien, drupje secondelijm…. waar ben ik nou eigenlijk bang voor?

img_20161116_172718

En nu het leukste van de vertrekkersdag: de workshop schrijven en fotograferen. Ik schrijf graag. Maar hoe schrijf je zó dat anderen het leuk vinden om je stukjes te lezen? Ik ga hier natuurlijk niet alle tips en trucs uit de doeken doen :). Maar in dit blog heb ik wel een aantal dingen toegepast die door Ben Rutte werden toegelicht. Ja, die schrijver van ‘Dat nemen ze je nooit meer af’. Het eerste boek over een wereldomzeiling dat ik las en waardoor ik veel zin kreeg om meer boeken te lezen – maar vooral om zelf ook het avontuur aan te gaan. En na deze workshop krijg ik zin om alle belevenissen zo mooi mogelijk te beschrijven! Fotograferen is geen hobby van me. Ik schiet plaatjes, waarbij kwantiteit voor kwaliteit gaat. Een camera hebben we niet, alleen onze mobieltjes en Hans heeft een GoPro. Goede foto’s maken je verhaal levendig. Wat je kunt laten zien, hoef je niet te vertellen. Gelukkig hebben we straks tijd genoeg om hier aandacht aan te besteden.

img_20161116_172734      img_20161116_172821

Hans heeft de workshops ‘Proviand en proviandering’ en ‘Communicatie’ gevolgd. Hij zou hier vast iets over kunnen vertellen, maar hij schrijft (nog?) niet graag. Ik denk dat jullie wel geloven dat het met onze proviand wel goed komt. Als jullie tijdens onze oceaanoversteken nog iets van ons horen, dan heeft hij voldoende opgelet tijdens de les Communicatie…

PS

Op de foto boven dit verhaal staan onze naamplaatjes. Voor de bootnaam staat een W. Wij vroegen ons ook af wat dat betekende :). De W staat voor wereldomzeiling. Er waren ook mensen met RA: rondje Atlantic. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.