Utrecht

Sinds 1987 ben ik dol op Utrecht. Ik was 12 jaar en fietste zingend de ruim 17 km heen en weer terug van huis naar de middelbare school. Ik was een blije scholiere die voor klasgenoten heel gezellig was. De docenten vond ik ook reuze aardig, maar achteraf (ja, dat krijg je als je zelf leerkracht wordt) denk ik dat ik best wel vervelend was met al mijn geklets en gelach. Huiswerk maken was niet echt mijn ding, dus ik bleef zitten en kwam in de allerleukste klas van de allerleukste school terecht. Onder andere bij Astrid, die me ook voorstelde aan Patricia (wij hadden zo’n ander pakket dat we nooit bij elkaar zaten). Utrecht is een mooie en gezellige stad met veel terrasjes en ons fijne Pelmolenplantsoen.

23 juni 2016, Linde gekocht, vieren met een wijntje in het plantsoen.

Uren zat ik er met vriendinnen (en een enkel vriendje) en afgelopen jaren liep ik er vaak met Hans. Ik ben even weggeweest (Groningen en Den Haag) terwijl Patricia en Astrid er bleven ┬ávoor hun studie. Na een aantal jaren wilde ik graag weer bij hen in de buurt wonen. Nu zij allebei verhuisd zijn, kan ik ook wel gaan ­čÖé .

Mijn huis staat te huur. Lysanne heeft de eerste gegadigden rondgeleid en heeft verschillende geïnteresseerden die binnenkort ook komen kijken. Voor 1 juli wilde ik alles netjes, schoon en leeg hebben. Vorige week heb ik een dag met mijn moeder gepoetst en deze week kwam zij ook. We kregen versterking van Ilse en Sarah, de dochters van mijn oud-collega en heel lieve vriendin Irma. Ze hebben al vakantie en wilden wel komen helpen. Met zijn vieren hebben we de puntjes op de i gezet.

Ilse en Sarah poetserdepoets

Mijn broer woont ook in Utrecht. Hij kwam op de poetsdag drie keer langs en de volgende dag bracht ik nog snel wat bij hem. Heerlijk om zo dicht bij elkaar te wonen. Maar ja, dat is nu voorbij. Zaterdag 1 juli hebben Hans en ik de auto helemaal volgeladen. Ook de berging is volgestouwd. Het huis is leeg, we hebben Utrecht verlaten en wij zijn nu echt vertrekkers. Daarover meer in het volgende blog!

2 thoughts on “Utrecht

 1. Hai Carla, wat leuk dat de meiden van Irma je geholpen hebben.
  Las dat jullie inmiddels al vertrokken zijn, spannend hoor.
  Ik blijf jullie volgen via de website goede reis,

  Liefs Agatha

  • Die meiden zijn schatjes! We zijn nog in Nederland maar hebben onze eerste zeiltocht achter de rug. Daarover kun je morgen meer lezen!
   FIjn dat we elkaar op jouw afscheidsfeest nog hebben gezien. Veel liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.