Positie

AIS

Linde is uitgerust met een AIS transponder. Dit is een apparaatje wat om de zoveel seconden onze positie, koers en snelheid verstuurt via de marifoon antenne. Schepen en walstations met een AIS ontvanger kunnen zo zien waar Linde precies is. Er zijn diverse websites die AIS gegevens verzamelen en beschikbaar maken voor eenieder zonder AIS ontvanger. Hieronder een voorbeeldje wat als je geluk hebt het ook nog doet:

Mocht het voorbeeldje hierboven niet werken kun je zelf naar de site van vesselfinder of marinetraffic gaan. Als je Linde wilt vinden op een dergelijke site gebruik dan ons MMSI nummer ‘244070549’ in het zoekveld. Als we lange oversteken maken of in gebieden met weinig walstations varen kan het zijn dat de AIS informatie op websites of in apps verouderd is. In dat geval kun je ons terugvinden op de kaart hieronder

SSB

Met de SSB radio kunnen we overal ter wereld een positierapport versturen. Onze radioroepnaam is PD2HVG, en in het kaartje hieronder kun je zien waar onze radio, en dus de Linde, zich bevindt. Ook kun je zien wanneer we het laatste rapport verstuurd hebben. Helaas gaat de historie maar 12 maanden terug.