Nog vier weken!

Maandag 26 juni is onze vertrekdatum. Nog vier weken! En Linde ligt nog steeds hoog en droog in Monnickendam… Het is er gezellig hoor, maar we hadden ons erg verheugd op de haven van Katwoude. Daar hebben we Linde (toen nog Jambo) gevonden. We zijn er goed geholpen door De Valk makelaars, ook al waren dit de makelaars van de verkoper – overigens ook een heel vriendelijke meneer. We kregen een mooie ligplek van de havenmeester, Johan, met wie we het goed kunnen vinden. Maar helaas hebben we er maar heel even kunnen liggen voor de boot voor onderhoud uit het water moest. En zoals dat gaat met boten, verschijnt klus na klus en duurt alles langer dan je verwacht. Maar… het lijkt nu echt bijna zover te zijn!

We hopen dat Linde woensdag te water gaat. Ze is dan nog niet klaar om te zeilen. De mast gaat er af om de verlichting te repareren en om maststeps op de mast te zetten. Deze steps zijn helaas nog niet bezorgd, ze komen uit de VS en zijn nu in Chicago. Het duurde elf dagen om ze van Seattle in Chicago te krijgen, dus misschien moeten we onze vertrekdatum maar uitstellen tot november ofzo :).

14 juni hebben we een afspraak bij zeilmaker Schokker in Volendam. We hebben een nieuwe genua, een bimini en een zonnetent besteld. We zullen ongeveer een week in Volendam liggen zodat de zeilmaker alles kan vastzetten voor zover nodig.

En dan is het 21 juni. Een paar dagen voor vertrek. Oefenen met zeilen zit er niet meer in. Beloofde tochtjes met vrienden en familie ook niet. De boot moet nog ingeruimd worden en we moeten nog afscheid nemen van iedereen. En we moeten intens genieten van vijf dagen in de haven van Katwoude… Ach, we wennen zo alvast aan het leven dat over vier weken gaat beginnen. Vrijwel niets is gepland, alles mag lopen zoals het loopt, wij passen ons aan. We hoeven niet te werken (ik ook niet meer vanaf woensdag!). Dat ‘moeten’ uit de tekst hierboven is ook allemaal niet zo moeterig. We gaan ontzettend mooie en vrije jaren tegemoet, wat zouden we ons druk maken?!

4 thoughts on “Nog vier weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.