Nog vier maanden

Eén van de eerste blogjes die ik schreef, kreeg als titel ‘Aftellen’. Tot 1 juni 2017 was het toen nog 295 dagen. We wisten nog niet precies wanneer we zouden vertrekken, alleen dat het in juni zou zijn. Inmiddels hebben we besloten dat we 26 juni de trossen losgooien. Nog vier maanden in Nederland! En het lijkt nog zo ver weg.

Nog 120 dagen...

Nog 120 dagen…

Zo lang de boot op de kant staat, wil het maar niet concreet worden voor me. Doordat ze twee weken na de aankoop uit het water gehesen werd voor onderhoud, hebben we nauwelijks kunnen zeilen. Het is heel fijn dat allerlei noodzakelijke en wenselijke klussen zijn uitgevoerd in de afgelopen maanden. Hans is de laatste tijd weer aan het werk geweest met Peter. Ze zijn bezig met het monteren van de windgenerator.

De deelbare paal voor de windgenerator.

De deelbare paal voor de windgenerator.

Hans’ vader heeft de traptreden nieuw leven ingeblazen (zo mooi gelakt dat de uitgesleten treden weer nieuw lijken). Hans zoekt op internet naar alles wat we nog nodig hebben, het liefst via Marktplaats. De laatste aankoop was een tweedehands zeeanker.

Maar, dat is Hans. Ik ben al een paar maanden niet op de Linde geweest. En ik word daar een beetje onrustig van. Ik kan niet wachten tot de boot in het water gaat en we kunnen zeilen! Maar ook: opruimen, de matrassen en kussens terugleggen, kastjes vullen en alle 1001 to-do-lijstjes afwerken. Gijsje laten wennen aan het varen en leven op de boot. Zelf wennen :).

Die to-do-lijstjes slingeren overal. Er zijn kluslijstjes, cursuslijstjes, aankoop- en verkooplijstjes, vaccinatielijstjes, lijstjes voor Hans en lijstjes voor mij, lijstjes voor de boot en lijstjes voor het huis. Nu heb ik hopelijk houvast gevonden in dit boek:

IMG_20170226_184332

Nog meer lijstjes! Maar netjes geordend, rondslingerproof dus en door een heel gestructureerd persoon opgesteld. Hans moet er om lachen en vindt het onzin, maar hij moet wel met me meekijken en samen werken we lijstje voor lijstje af: dit hebben we al (kruisje), dat moeten we nog (wit) en dat gaan we niet doen/ kopen (zwart).

IMG_20170226_184407 (1)

Als we het hele boek doorgewerkt hebben, zal ik dan weer een samenvattend lijstje maken….???

One thought on “Nog vier maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.