Nog 10 dagen?

“Denk jij dat we 26 juni echt vertrekken?” vraag ik Hans. Ik kijk om me heen en zie vooral gereedschap, een motorblok met ontbrekende delen, zeillatten op ons bed en veel rommel. “Mwah, misschien ietsje later”, zegt Hans. 

Je moet als vertrekker een vertrekdatum hebben om je op te richten. We hebben geprobeerd om daar alles op te plannen. Zoals alle zeilers weten, zijn er altijd meer klussen dan je van tevoren denkt. We hebben veel meer vervangen en aangepakt dan we van plan waren. Het geld vliegt alle kanten op. Daar staat tegenover dat we straks een boot hebben waar hopelijk de komende jaren geen groot onderhoud voor nodig is (nee, we hoeven niet te horen dat dit naïef is…). Het is vooral een fijn idee dat we een veilige boot hebben waar we mee op reis kunnen.

Ons huis is te huur vanaf 1 juli. Voor die tijd moeten we het huis op de meubels na leeg hebben. Dit is een deadline die we niet kunnen missen. De eerste bezichtiging is achter de rug. Ik moet dus binnenkort nog een paar dagen naar Utrecht.

Wat er door het klussen bij inschiet, is het regelen van verzekeringen, het doorgeven van adreswijzigingen en andere regeldingen. We gaan vandaag naar Volendam voor de zeilen, bimini en zonnetent. Ik kan daar niet veel bij helpen dus ik zal me de komende week op de vervelende administratieklussen storten 🙁

Zoals het een goed vertrekker betaamt, zullen we dus wat later vertrekken. Het aftel-sticker-systeem kan bij het oud papier. We nemen vanaf nu de tijd die we nodig hebben, waarschijnlijk tot half juli. We houden jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.