Neem je zwemkleding mee!

We hebben in de afgelopen maanden al heel wat verjaardagen gevierd. We begonnen met Hans’ veertigste verjaardag in een verlaten baaitje in Spanje. We hadden een tweelingfeestje in Portugal, een feestje in een appartement op La Palma en in Suriname hadden we zelfs vier feestjes. Nou ja, dat is misschien ook weer niet zo gek als je ergens elf weken blijft.

Allemaal feestjes op prachtige plekken. Wat zal ik eens verzinnen? Een Caribisch eiland! Met een blauwe zee! En palmbomen! Een paar jaar geleden zou ik dat absurd vinden. Iets voor de rich & famous. Maar nu is het de normaalste zaak van de wereld. Weet je wat, ik vier het op Tobago!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20180310_113027-1024x768.jpg

In de ochtend moet Hans even naar de buren om wat te bespreken over de keerkoppeling die kapot is. Ik bak intussen een taart. Als het me te lang duurt voor Hans terug is, spring ik in de zee en zwem naar de Maaike Saadet. Daar word ik vanaf de boot toegezongen.

MENTALE FOTO 1: Lang zal ze leven terwijl ik in de blauwe zee lig!!!

Het is tijd voor taart op de Linde. De visite arriveert.

Sanne en Rik
En aan bakboord arriveren Casper en Floor.

Terwijl we taart eten komt de Noor van een boot langs zwemmen. Hij had gehoord dat ik jarig ben. Hij heeft een flesje in zijn hand. Een Noors drankje met een verhaal. Deze drank is zo lekker omdat hij twee keer over de evenaar is gegaan.

Met taart voor zijn gezin in een waterdicht zakje zwemt de Noor terug.

MENTALE FOTO 2: visite die spontaan langszwemt!

De cadeautjes komen te voorschijn. Sanne verrast en ontroert me met een gedicht:

Mooie leeftijd. Bedankt, Sanne 🙂 .

Jacco schrijft een brief aan de kapitette van de Linde 🙂 waarin hij me uitnodigt voor mijn lievelingseten aan boord van de Maaike Saadet: patatjes! Jippie!

Na alle cadeautjes en taart is het ‘s middags tijd voor een verjaardagsactiviteit. Bij de leukste feestjes moest je altijd je zwemkleding meenemen, toch? En dan ging je naar het zwembad. Maar hee, dat zijn kinderfeestjes. Nu ben ik ruimschoots volwassen. Althans, qua leeftijd. Dus niks zwembad. We gaan snorkelen bij het rif in Store Bay, Tobago!

MENTALE FOTO 3: snorkelen op mijn verjaardag!

Oh, oké, ook nog een echte foto. De film van de mooie visjes is helaas mislukt. Nou ja, prima gelukt, maar ik was niet zo handig met het op de computer opslaan. Toegegeven, ik maakte een stomme fout en alle leuke filmpjes zijn kwijt. Sorry.

En dan ook nog pas voor de tweede keer in mijn leven snorkelen!

Na de frietjes van Jacco en Jannie was het nog lang gezellig met het spel 30 seconds. Wat een topdag!

P.S.
Ja, ik weet dat ik veel uitroeptekens heb gebruikt. Veertien uitroeptekens. Maar dat is allemaal enthousiasme! Nu zijn het er vijftien!

6 thoughts on “Neem je zwemkleding mee!

  1. Dat was zeker een feest, geweldig ook de gedichten en brief aan de kaptinette. Warmte letterlijk en figuurlijk!!

  2. Gefeliciteerd. 25 En dan al de wereld rond. Ik voel me ineens zo oud 🙂
    Groetjes aan Hans trouwens.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.