Marktplaats of de kunst van het opruimen

“Je huis moet leeg. Gemeubileerd verhuren is niet inclusief je mooiste jurkjes (die je al lang niet meer past, trouwens). Wel inclusief bad- en bedlinnen, maar niet die bloemetjestoestand van jou. Ontzettend fijn dat je als juf je eigen collectie kinderboeken hebt, maar daar ga je de komende jaren geen gebruik van maken.”

Zo spreek ik mezelf toe. Het is tijd voor De Grote Opruiming. Ja, dat jurkje dat ik vijf jaar geleden droeg, is nog steeds prachtig. Maar inmiddels een paar maten te klein en bovendien veel te sjiek voor op de boot. Op Marktplaats ermee!

Het afgelopen jaar heb ik veel jurkjes en andere kleding verkocht. En mijn skates, sieraden, een aantal spellen, dekbedhoezen, een skibroek en een horloge, schoenen, kinderspeelgoed…. Inmiddels ben ik 3000 euro en vele ervaringen rijker. Een paar keer bleek de wereld maar klein. Zoals toen ik mijn studieboeken van de PABO en Master SEN verkocht. De mevrouw die ze kwam halen, bleek lang geleden bij de Berg en Boschschool te hebben gewerkt. Net als ik, tot voor kort. Ook kwam iemand spullen ophalen en vroeg waarom we alles weg deden. Zij bleek ook te zeilen, en haar boot ligt in Monnickendam… Net als die van ons.

Het doel, een leeg huis, is nog lang niet bereikt. Het helpt natuurlijk niet dat er voor elk verkocht item een stuk of tien (bootgerelateerde) spullen terugkomen.

Inmiddels ben ik ook maar begonnen met het volstouwen van de berging. De fotoboeken, skispullen van Hans, servies dat ik niet wil verkopen maar dat ik ook niet mee wil verhuren, dat alles en meer slaan we op. Als de paar vierkante meters van de berging vol zijn, en ik Marktplaatsmoe ben, dan rest ons de tocht naar het afvalscheidingsstation. En dan maar hopen dat ik niet binnen een jaar de conclusie trek dat dat zeilen toch niet helemaal mijn ding is…………………………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.