Laatste keren

Over negen maanden zijn we weg. Als het weer zomer is, vertrekken we. En ineens worden we ons bewust van allerlei ‘laatste keren’.
Zo heeft Hassan twee weken geleden voor het laatst zijn verjaardag in Nederland gevierd. Zijn doel was om voor zijn veertigste aan een wereldomzeiling te beginnen. Dat gaat lukken!

We gaan nu onze laatste herfst in. Rond de evenaar, waar we een groot deel van de reis zullen zijn, bestaat geen herfst. Of winter. Of lente. Altijd zomer! Er bestaan wel seizoenen: het regenseizoen of het orkaanseizoen. Ik moet zeggen dat september 2016 zijn best doet om ons te laten wennen aan altijd zomer….

Komende maanden zijn de laatste maanden dat we pepernoten (kruidnootjes) kunnen eten. Tja… daar moeten we dan ook nog maar even van genieten….

Waar ik me ook heel bewust van ben, is dat ik veel mensen erg zal gaan missen. Ik spreek zoveel mogelijk met vrienden af. Geen laatste keren hierin voorlopig, maar zoveel mogelijk afspraken voor spelletjes, thee&taart, bier&wijn (ok├ę, en Baileys), etentjes en uitjes. Er zijn natuurlijk vrienden die langskomen tijdens onze reis, maar er zullen ook mensen zijn voor wie dat lastig is. Wij zijn van plan ieder jaar een keer terug te komen naar Nederland. Vooral onze ouders zien er tegenop dat wij lang en ver weg gaan, waarbij zij – zoals ouders dat nou eenmaal doen, denk ik – allerlei gevaren zien. Eenmaal per jaar onze (tegen die tijd) strakke, gebruinde lijven in Nederland showen zal hopelijk duidelijk maken dat zeilen juist heel gezond is!

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Laatste keren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.