Klussen deel 6

“Aaaaaaaaaaaaaaaaaah ben jij ook zo moe?”. “Ja! Maar zullen we toch nog even die ringen op de boot plakken?”. Yep, we hebben de afgelopen twee weken echt veel werk verzet. Vrienden en familie hebben geholpen. We kunnen het één en ander van ons lijstje vinken!

In ‘Klussen deel 5’ schaamde ik me een beetje omdat we in een half jaar tijd zo weinig voor elkaar hadden gekregen. Dat wilde ik graag rechtzetten in deel 6. En nu hadden we geen half jaar meer, zelfs geen twee maanden. Aan de slag dus!

Waar we heel blij mee zijn: we hebben nieuwe afsluiters in de boot. De samenwerking tussen Waterland en Polymo heeft een prachtig resultaat geleverd! Niet zelf geklust, maar wel essentieel om Linde weer waterdicht te maken….

De vader van Hans is weer druk geweest op de boot. Zonder of met ons erbij, hij gaat gewoon door. Hij is momenteel met verschillende projecten bezig: horretjes voor de ramen, het lakwerk van de kajuitingang en een nieuwe kast achter de bank. Oh ja, en we hadden nóg een plankje nodig in weer een andere kast. Regelt hij ook.

Mijn vader heeft zich samen met Hans op de treadmaster (antislipmatten op het dek) gestort. De oude laag moest eraf, daarna schuren, en binnenkort gaan ze er ook weer samen een nieuwe antisliplaag op zetten. Een lekker klusje zo op de knieën… 72 jaar en dan zo aan het werk gezet worden….

Peter-Jan wilde ook wel een dagje helpen. Fijn, we hebben voor jou ook een mooie klus. Kun je Linde poetsen tot ze glimt…?

Andere klussen die Hans (soms samen met Peter) gedaan heeft:

  • waterpomp geïnstalleerd
  • watertank gecontroleerd
  • dieseltank weer dichtgemaakt
  • brandstofslangen vervangen
  • gaten geboord voor de dekwaspomp en het koelwater van de motor
  • met Jan Dijkman naar de elektrische installatie gekeken (goedgekeurd, Hans moet alleen nog een paar contactjes schoonmaken) (hij denkt dat dit wel weer een paar dagen werk is voor hem :))

Hans heeft voorbereidingen getroffen voor allerlei nieuwe klussen, die binnenkort worden gedaan. Klussen deel 7 zal wellicht niet lang op zich laten wachten.

En wat doe jij dan zoal, Carla???

Dat laat ik zien in het volgende bericht!

 

3 thoughts on “Klussen deel 6

  1. Vele handen verzetten veel werk. En wat doet Carla? Volgens ons zit jij niet echt te niksen, toch? Wordt vast allemaal héél mooi.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.