Klussen deel 3

Afgelopen week heeft Hans weer een aantal klussen gedaan op de boot.
Samen met Peter heeft hij de windvaanstuurinrichting van de boot afgehaald. Op de plekken waar de beugels komen, is de gelcoat eraf geschuurd en er zit nu een grondlaag epoxyhars op. Binnenkort wordt dit project afgerond.

img_20160917_140054

Als je goed kijkt, zie je de gaten voor de beugels in de achterwand. Het vergt enige acrobatiek om in alle hoeken te kunnen werken….

De dieseltank is leeg gehaald en bovenin de tank is een inspectiegat gemaakt. Hiervoor moest een gootsteen uit het keukenblad verwijderd worden. Deze zat helaas helemaal vast aan het isolatiemateriaal voor de motor, dus dat duurde even.

img_20160917_122539

Onderin de tank zit door bacteri├źn afgescheiden smurrie. Dit moet er nog uit. Ik weet nog niet precies hoe, maar ik ben bang dat het een vieze klus wordt; vast iets met doekjes en dan diep in de tank duiken….. Het is belangrijk dat de tank schoon is, want de smurrie kan onderweg in de dieselfilter komen en dan doet de motor het niet meer. Een van de komende klussen is ook een tweede dieselfilter aanbrengen.

De grijpbeugel is van de stuurconsole gehaald omdat hij niet stevig vast zat. Om ongelukken te voorkomen, moet deze opnieuw bevestigd worden.

Na al dit werk was het een chaos in de boot en bovendien zat alles onder het stof en andere rotzooi. Ik mocht zaterdag dus een dagje langskomen met mijn stofzuiger en sopdoekjes :). Komende week gaat de vader van Hans lakken, dus de boot moet stofvrij zijn.

Toen de boot weer netjes was, kregen we visite. Hans’ nichtjes Lisanne en Jasmijn wilden wel eens weten waar we de komende jaren op gaan wonen. Maar zo’n kale boot (zonder matrassen, tafel en bank) oogt vreemd en ongezellig, dus ze moeten in het voorjaar nog maar eens terug komen. Dan kan hun zus Lotte ook mee!

img_20160917_151901

img-20160917-wa0003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.