Klussen deel 11

Hopelijk wordt het niet saai, al dat geblog over het klussen. Deel 11 alweer! Bij deel 100 kijk ik hier vast meewarig op terug. “Dacht je echt dat jullie zoveel klusten toen…?”, zal ik mezelf vragen. Ik moet af en toe denken aan een boek dat ik las van een wereldzeiler. Hij was verontwaardigd dat al zijn vrienden en familie maar dachten dat ze een lange vakantie hadden, terwijl dat zeilen dus echt hard werken is. Ik vond en vind het een beetje stom om zo te denken. Ja, klussen is een dagelijkse bezigheid en ik vind het niet leuk dat de boot steeds weer overhoop ligt. Maar we doen dit omdat we heel graag een wereldreis willen maken. Iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Als ik al heel even denk dat ik geen zin heb in de rommel en viezigheid en in rare hoeken in de boot liggen, dan denk ik aan het alternatief: terug naar de flat, om 7 uur op de fiets naar het werk, proberen te doen wat de onderwijsinspectie wil terwijl ik het daar niet mee eens ben, terug naar huis en dan ‘s avonds verder werken aan groepsplannen, onderwijsperspectiefplannen, enzovoorts… (Het afgelopen jaar had ik hartstikke leuk werk bij Spelenderwijs hoor. Maar als ik het in de boot niet leuk vind, kan ik beter aan de stressvolle jaren in het onderwijs terugdenken.)

Ik dwaal een beetje af! Klussen dus. In de andere blogjes is al het een en ander genoemd, zoals de boegschroef en de AIS. En dan valt de lijst verder best mee:

  • Alle schoten en vallen zijn schoongemaakt. Ze waren groen uitgeslagen. Dank aan mijn moeder, die ze in de badkuip heeft gestopt en gesopt.
  • Hans is in de mast geklommen om de lazy jacks te bevestigen. We hebben allebei hoogtevrees dus dat was geen fijn klusje. Hans is gelukkig dapperder dan ik, dus hij klom en ik zorgde voor het borgen. De foto is dus ook niet door mij genomen, want ik laat Hans niet los! Peter Jan was erbij.

  • We hebben een nieuwe boiler, gesponsord door mijn ouders.

Nieuwe boiler installeren.

  • Het reefsysteem in de giek heeft Hans in orde gemaakt.

  • Ik heb een hor voor de deur gemaakt, omdat we gek werden van de muggen.

Vandaag gaan we de zonnepanelen monteren. We gaan aan de slag! Fijne dag allemaal!

2 thoughts on “Klussen deel 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.