Klussen deel 10

“Eh, Carla….”. Als ik dit hoor, moet ik eigenlijk hard wegrennen, want het leidt altijd een vervelende boodschap in. Maar ja, je rent niet ver, op een boot. Na ons feestje was het weer een bende op de boot. Wel een gezellige bende: cadeautjes en overgebleven drank. We propten alles in de punt om de leefruimte leefbaar te houden. Zondag waren we tot niets in staat maar maandag pakten we de draad weer op. Wasje draaien in de haven, boodschappen doen op de fiets, ik was helemaal huiselijk. Wat een heerlijk leven op de boot. Hans heeft met RoBie de AIS geïnstalleerd en nog wat problemen opgelost.

RoBie is hier nog bezig met kabeltjes van de antenne.

We maakten een afspraak met Jan Yanmar en Bas van Waterland voor de laatste klussen: de controle van de gasinstallatie en het installeren van de wierpot en nog iets met de koelvloeistof. Dinsdagochtend voeren we naar Monnickendam. Zonder Gijsje, die vertikte het namelijk om te komen toen we haar riepen. We hebben een boegschroef en die wilde Hans wel gebruiken bij het wegvaren. “Grrrfff”, zei de boegschroef. Dat is niet het geluid dat hij hoort te maken. Nog maar eens proberen. “Rrrfffieeuhhhh”, dat klonk niet echt beter. Klusje erbij dus. Ach, we laten de moed niet zakken. In Monnickendam ging Hans meteen naar Jan en Hessel om te vragen wat het geluid van de boegschroef zou kunnen betekenen. Jan vroeg naar de situatie in de haven (er lag een hoop waterplanten en andere rommel in het water) en wist meteen wat het was en wat Hans moest doen. Eerst in het water, voelen hoe de boegschroef erbij hangt (of niet meer hangt) en dan waarschijnlijk in ieder geval nieuwe breekpennen bestellen.

Alles is besteld en we kunnen tussendoor uit het water gehesen worden als we de spullen hebben. We zijn weer superblij met iedereen hier op de werf. Vincent heeft inmiddels de gasinstallatie goedgekeurd en nog wat tips gegeven. En een nieuw onmogelijk hoekje ontdekt 🙂 .

Maar, ik vergeet bijna iets. Die boegschroef zit in de romp van de boot, voorin. Onder water kon Hans hem voelen. Om te testen of hij nog draait, moest hij bij de motor van de boegschroef. En die zit dus ook voorin. In de punt. Waar we net alle dozen met cadeaus en drank hadden opgestapeld. Bij de andere dozen met gereedschap en onderdelen die nog geen plek in de boot hadden gekregen. Onder de matrassen, die er sinds het feestje ook weer in zitten. Dus daar gingen we weer. Alles verplaatsen naar de achterhut, navigatiehoek en kajuit.

Rommelboot voor altijd???

Nu de boel toch open lag, heeft Hans meteen de latjes boven de motor waar een bak voor gereedschap op lag, vastgezet met kit. Die 24 uur moest drogen. Dus hup, alle spullen terug – niet in de bak maar op de matrassen – en de volgende dag gingen we weer…. Snap je de vluchtreactie na het “Eh…. Carla….”? Ik ben blij hoor, dat Hans alles zo goed aanpakt. Het heen en weer slepen hoort erbij op een boot. Maar af en toe word ik wel wat onrustig van die voortdurende bende. Zo lang alles in de boot door elkaar ligt, kan ik nergens bij en dus ook echt nergens orde scheppen. Maar ach, dan ga ik maar weer bloggen….

Vragen jullie je af waar Gijsje nu gebleven is? De ouders van Hans stonden nog in Katwoude met de camper. Ze hebben Gijsje opgepakt, in de camper gezet en bij ons gebracht. Lief hè!

Ook in de camper is zij thuis.

In klussen deel 11 komen alle nog niet genoemde klussen aan bod! Want er is in de afgelopen weken nog veeeeel meer gebeurd en gedaan. Van het schoonmaken van alle groene schoten en vallen tot het in de mast klimmen voor de bevestiging van de lazy jacks. Nu eerst maar weer proberen wat orde op zaken te stellen hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.