Ja!

We zitten in een restaurantje aan de bar te wachten op een tafel. De dag ervoor hebben we een lange strandwandeling gemaakt: ons eerste afspraakje. Ik breng het maar meteen ter sprake. Sommige dingen kun je beter gelijk duidelijk maken. “Ik wil niet trouwen en ik wil geen kinderen”, gooi ik er uit. Als hij nu wegloopt, dan is dat erg jammer, maar ik vind het niet aardig om dit later pas te zeggen.

Dat was 31 oktober 2013. Ik hoor het mezelf nog zeggen. Trouwen, nee hoor, niets voor mij. Ook niet voor Hans trouwens. Een hele dag in de belangstelling staan, brrr. We maken wel graag grapjes over trouwen. In Rome, december 2013, koopt Hans een prachtige verlovingsring voor me (bij een straatstalletje).

IMG_20170316_121425

Tuurlijk, verloven kan geen kwaad. En serieus zijn we niet. Echt niet. Wat wel serieus is, zijn onze plannen voor een wereldreis. We sparen er hard voor. Wat ik spaar, stop ik in de aflossing van de hypotheek. Wat Hans spaart, is voor de boot en ons leven onderweg. Na de reis is zijn geld op en ik heb alles nog. Ik wil daar graag een eerlijker verdeling in maken voor als het mis gaat tussen ons. Bovendien willen we graag van elkaar kunnen erven als er iets met één van ons gebeurt. Een samenlevingscontract en testamenten zijn prijzig. Toch maar trouwen dan? We vinden het een goed plan, maar stellen het uit, want het is toch trouwen en dat willen we eigenlijk niet.

In januari 2016 plannen we ineens onder toeziend oog van mijn broer een afspraak voor ondertrouw. Ja hoor, mijn broer wil wel getuige zijn. Hans vraagt zijn vriend Wulfert, die ook graag de rol van getuige op zich wil nemen.

Romantiek, kaarslicht, wijn. "Wil je met me trouwen?". "Tuurlijk schatje."

Romantiek, kaarslicht, wijn. “Wil je met me trouwen?”. “Tuurlijk schatje.”

Plotseling enthousiast vertel ik het een paar vriendinnen. Ja echt, trouwen, in februari gaan we in ondertrouw!

Maar, hoe gaan die dingen. Ik stond voor de klas en kreeg een appje van Hans. “We zijn iets vergeten vandaag.” Verbijsterde reacties om me heen. Hoe kun je dat nou vergeten? Tja.

November 2016. Zeg, moeten we toch maar eens trouwen? Best handig voordat we op reis gaan. En we willen het even snel en gratis doen hè, dan moeten we maar eens gaan bellen. “Gratis trouwen kan vanaf juli 2017”, vertelt de mevrouw van de gemeente. “Tot die tijd is er geen ruimte op de maandagochtend.” Juli 2017, aha. Eh, we vertrekken in juni. Eenvoudig trouwen dan maar (ja, dat bestaat ook). Even de getuigen raadplegen wanneer zij kunnen. Mijn broer kan altijd wel, als het maar niet te vroeg is, want dan is er kans dat hij het moment mist. Wulfert, de getuige van Hans, vertrekt 13 november voor vier maanden naar Frans-Guyana. “Wanneer kom je terug?”, vragen we hem. Hij vertelt dat hij 11 maart weer terug is. Met een briefje waarop data staan vanaf de week dat Wulfert weer in Nederland is, gaan we naar onze afspraak voor ondertrouw. De eerste datum is meteen raak. Vrijdag 17 maart.

We wilden het zo bescheiden mogelijk houden. Als het aan Hans lag, zouden we het niemand vertellen behalve de getuigen. Dat vond ik toch een beetje lastig. Onze ouders moesten toch in ieder geval weten dát we gaan trouwen. En mijn allerliefste vriendinnen wilde ik er ook bij betrekken. Ik had het wel meer mensen willen vertellen, maar het is dan weer moeilijk om erbij te zeggen dat we alleen met de getuigen erbij trouwen en het klein willen houden. Bovendien wilden we op geen enkele manier risico lopen een vrijgezellenfeestje te krijgen :).

17 maart 2017

Zo romantisch, een afspraak voor een baliehuwelijk!

Zo romantisch, een afspraak voor een baliehuwelijk!

Met onze getuigen togen we naar het stadskantoor. Een heel vriendelijke dame heeft ons in de echt verbonden. Deze foto’s geven een impressie van ons huwelijk (meer of minder dan dit was het niet! Maar het was spannend genoeg voor ons zo!).

IMG-20170317-WA0001

IMG-20170318-WA0018

IMG-20170318-WA0007

IMG_20170317_114302

IMG-20170318-WA0013

We hebben heel erg lekker geluncht bij Broei met Wulfert, Johan, Astrid en Patricia. Later schoven de vriendinnen van Johan en Patricia aan. Wulfert had uit Frans-Guyana heel mooi bestek meegenomen van letterhout, dat in het Frans “Amourette” heet. Of, zoals Wulfert zei: “verliefdheidje”. Prachtig!

IMG_20170318_235742

Patricia en Astrid kwamen binnen met een enorme ballon, een vuurrood hart. En daaraan hing een hele stapel enveloppen (in mijn lievelingskleuren!). Wij mogen de komende jaren in elk land waar we komen een envelop openen en, met onze gedachten bij deze SUPERvriendinnen, ergens wat gaan drinken: voor elk land, van Spanje tot de Filippijnen, met vele (ei)landen daartussen, hebben ze passende valuta voor twee drankjes in de envelop gedaan…

IMG_20170318_233612

Galapagos

Galapagos

Deze mooie dag eindigde thuis, met hapjes en drankjes verzorgd door Wulfert en mijn echtgenoot…

IMG-20170317-WA0008

Vandaag gaan we het onze familie vertellen. Ze komen voor mijn verjaardag, die ik een weekje heb uitgesteld. Samen met Astrid (dank!!!!) heb ik een bruidstaart gemaakt.

IMG_20170318_152616

Hans’ ouders zijn er niet bij, maar weten ervan. En voor iedereen die dit leest, lieve vrienden: ja!! We zijn getrouwd. We vieren het in juni!

 

 

18 thoughts on “Ja!

 1. Ha Ha past helemaal bij jullie !! Goed gedaan .

  Nu opstomen voor die wereldreis natuurlijk enne ja dat biertje pakken we natuurlijk mee voordat jullie de woelige baren opgaan !

  Hugs uit de Beemster Bart Ria en de woefjes.

 2. Gefeliciteerd! We vonden het erg leuk jullie vandaag te ontmoeten en hopen dat we jullie onderweg ook nog eens mogen ontmoeten!

  Liefs,

  Anouk en Michiel, Tim en Jelle (Tijd)

 3. Wat ontzettend leuk!!!!!! Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Wij wensen jullie nog heel veel gelukkige jaren samen. Theo en Riet

 4. Lieve Hans en Carla,

  Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Heel veel geluk samen!
  Wat een leuk verhaal om te lezen!

  Kees en Ina

 5. Hallo Carla en Hans.wat een mooi verhaal om te lezen….steeds geen tijd…nou ja geen tijd!!..andere dingen aan me hoofd maar nu hele mooie afleiding om jullie verhaal eens te lezen.Het is heel veel….maar prachtig geschreven Carla.Wij wensen jullie nogmaals de lieve felicitatie voor jullie huwelijk en prachtige komende jaren op jullie “Linde”en een behouden vaart.
  Lieve groet Leen en Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.