Gijsje op de woonboot

Vlak voor ons vertrek hebben we met veel verdriet Gijsje weggebracht. Ze vond het zeilen eng en wilde niet mee. We waren heel blij dat we haar bij Christiaan mochten brengen. Hij wilde graag voor haar zorgen. Na een rondleiding door zijn diervriendelijke huis en tuin hadden wij het idee dat Gijsje het niet beter kon treffen.

Gijsje dacht daar helaas anders over. Ze vond Christiaan een aardig baasje en ze vond het fijn dat ze bij hem of bij zoontje Gijs in bed mocht slapen. Maar al die andere dieren vond ze vreselijk eng. We hoopten dat ze zou wennen, maar helaas kregen we steeds berichten dat ze wegliep en het niet naar haar zin leek te hebben. Ik was heel blij met de betrokkenheid en goede zorgen van Christiaan. Het lezen van zijn berichtjes echter maakte mij steeds weer verdrietig. Ik vond het ook vervelend voor Christiaan dat hij bijna elke dag op zoek moest naar Gijsje. Het scheelde wel dat ze een vaste stek had. Die gekke Gijs ging elke dag weer naar de haven. Als veel te sentimenteel baasje denk je dan dus dat ze je mist. Onze Gijsje ging vast kijken of wij met onze boot naar de haven kwamen om haar op te halen…

Afgelopen week vertelde Christiaan dat ze weer drie dagen weg was. Ze had op een woonboot geslapen. Bij mensen die dat wel gezellig vonden. We hebben besproken dat wij het prima vinden als Gijsje bij deze mensen gaat wonen, als ze daar gelukkiger is. Gijsje heeft dus zelf haar nieuwe baasjes uitgezocht… Ik vind het nog steeds heel jammer dat het niet ging bij Christiaan. Hij heeft echt een dierenparadijs. Als hij ooit op vakantie wil als wij terug zijn, hopen wij dat we op de dieren mogen passen!!! Dat Christiaan bij de mensen van de woonark is langsgegaan en het een goede plek vindt voor Gijsje, ook al vindt hij het zelf erg jammer dat ze niet bij hem blijft, stelt ons gerust. Inmiddels heb ik zelf ook contact gehad met deze mensen en we hebben al een paar foto’s van een héél tevreden Gijsje gekregen.

Bij deze heel veel dank lieve Christiaan, voor al je zorgen en dat je het beste voor Gijsje hebt gedaan. En veel dank aan de nieuwe baasjes voor het liefdevol adopteren van Gijsje. Nu woont ze toch nog op een boot!

7 thoughts on “Gijsje op de woonboot

 1. Wat is het toch een bijzonder beestje. Fijn dat hij zo’n passend plekje voor zichzelf gezocht heeft. Hopelijk hebben Gijsje en z’n nieuwe familie heel veel jaren plezier met en van elkaar. ?

 2. Lieve Carla en Hans,
  Wij zijn ook even in de manana -stand geweest….net alles bij gelezen. Wat schrijf je geweldig Carla! Heerlijk om te lezen en mee te leven met jullie. Wat geweldig van Gijsje, zelf een baasje uitzoeken en dan ook nog 1 op een boot….!
  Rutger vroeg net na alles lezen en bekijken of wij toch ook niet op wereldreis gaan?….Zo mooi om alle foto’s te bekijken,de verhalen, de lessen en de filmpjes. Veel plezier en heel veel liefs van ons allemaal xxx

 3. Jammer dat jullie Gijsje niet kon aarden op de boot. Een kat aan boord geeft toch veel gezelligheid. Onze kat, Kit, is nu 3 jaar en woont al 2 jaar op de boot. Hij is inmiddels aan alles al gewend. De motorgeluiden, klapperende zeilen, gieren van de wind door de stagen etc. In de haven verkent hij de omgeving, maar is nooit ver weg.

  groetjes van Caroline, Fred en onze
  boordkat Kit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.