Geluk

15 augustus 2017. Gewoon, een dag in augustus. Mijn oud-collega’s zijn deze week begonnen met de voorbereidingen voor een nieuw schooljaar. Ik weet dat ze het jammer vinden dat de vakantie voorbij is, maar ook dat ze fris en vol energie klaar zullen staan voor hun nieuwe groep. En ik, ik ben blij dat ik nog even vrij ben…

Vandaag varen we van Sark naar Saint-Quay-Portrieux. “Naar watte??”, vraagt Hans. Ik noem de plaatsnaam nog eens. In het display van de plotter verschijnt de routenaam. We gaan met Stromae naar Ska-P. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20170815_082439-1024x768.jpg

Ik zet de motor aan, Hans haalt het anker op en we varen Dixcart Bay uit. En dan gebeurt waar we al een poosje op hopen… Er zwemmen dolfijnen langs de boot!  Supergelukkig hijsen we de zeilen (nou ja, Hans hijst en ik houd Linde in de wind) en we zetten koers naar het zuiden. De zon schijnt, het waait (een beetje), Stromae laat het na een uurtje afweten maar dat deert ons niet. We dobberen lekker in de juiste richting. De stuurautomaat houdt ons op koers. Wij dutten en lezen, eten zelfgebakken brood, lezen en dutten nog wat en als het me te saai wordt, oefen ik eens een overstagje – en weer terug.

Na een uur of tien hebben we land in zicht. In ons tempo duurt het dan nog wel twee uur voor we er zijn. We hebben geen haast. Hans zet een muziekje op. Mijn gedachten gaan alle kanten op. Wat overheerst, is het gevoel een enorme geluksvogel te zijn. Ik kijk om me heen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20170815_192047-1024x768.jpg
Hier en daar een bootje, de Franse kust in zicht. Achter me zit Hans net zo blij om zich heen te kijken. Volgens mij kan het leven niet mooier zijn dan dit. En als dat wel kan: ook goed. Gelukkig en tevreden gooien we het anker in de baai bij Ska-P. Optimistjes dobberen aan een lijntje een paar meter bij ons vandaan. Morgen zullen we zien hoe Franse kinderen zeilles krijgen. Bootjes liggen in de oude haven op hun kant te wachten op hoog water. Wij nemen een glaasje bubbels en proosten op deze mooie dag. 

5 thoughts on “Geluk

  1. Wat heerlijk om jullie verslag te lezen. Geniet met jullie mee.
    Grtjs en behouden vaart.
    ( zusje van Julia en lid van de SOS..)

  2. Ohh wat klinkt dat heerlijk!! Ik mis jou ook maar op Tenerife gaan we samen dansjes doen op de boot 🙂
    xxx

  3. Wat een fijne manier van schrijven! Alsof je zelf aan boord zit. 🙂 Veel geluk, Jeroen vd B.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.