Gastblog van Esther!

Vakantie? Haaartstikke druk joh, zo’n boot!

Druk? Ik kan me er nog vaag iets van herinneren. Uurtje eerder beginnen, als laatste naar huis. Met adrenaline in de file. Kind halen. Winkel. Eten koken. Eten. Kind naar bed. Laptop open. Ogen dicht. Wekker- volgende ronde. Maar dat is gelukkig alweer een tijdje geleden.

Voor Dannie helaas niet. Die zit er nog midden in. Paar dagen Polen. Vliegtuig in vliegtuig uit. Opgesloten in een kantoor, ’s avonds socializen… slecht slapen. Ondertussen nog foto’s krijgen van je nieuwe huis. Jeroen die ergens midden in de badkamer vanaf twee plankjes compleet naar beneden kan kijken. Komt goed hoor. ’t Schiet al op. Dan weer vliegtuig in-trein-thuis.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20171126-WA0003-768x1024.jpg

Tijdens onze vaste prik, sushi met bubbels in de Chocolat Bar, voelt het alweer iets meer tranquille. We hebben vakantie! En maar liefst vier dagen. Donderdag t/m maandag. Zeeën van tijd. En ‘t wordt 28 graden. Yes!

Na 4,5 uur stilzitten komen we aan. Carla staat ons op te wachten. Wat is ze bruin. En blij dat ze ons ziet! Maar echt relaxt? Ze heeft al van álles gedaan. Broer was op bezoek met zijn lief, net geluncht met ex-collegaatje, boodschappen gedaan en nu met de bus terug naar de haven. We gaan op zoek naar de bus. Maar nemen toch maar de taxi.

De Linde

En daar ligt ze dan. De Linde. Ze is al helemaal van Nederland naar Spanje gekomen. Als ik de blogs van anderen lees dan krijg je extra punten als je de golf van Biskaje hebt afgevinkt. Dan tel je een soort van mee. Niet dat Carla en Hans daarmee bezig zijn. Die genieten vooral. Volgens mij gaan ze niet echt voor de punten. Of hoe snel ze ergens over doen. Of hoeveel mijl-knopen-hoogtemeters je verzameld hebt. Ze tracken niet eens waar ze al allemaal zijn geweest…
De reis was tot nu toe al erg gaaf. Dolfijnen – walvissen. Roggen mits je je PADI gaat halen (of niet als je er oorpijn van krijgt). Maar óók héél veel klusjes. De lijst houdt niet op. Op een boot moet je blijkbaar van alles vasthouden, vastbinden, vastknopen. Alles moet zeevast zitten. “Hartstikke druk joh, zo’n boot”. En alles duurt lang. De was; halve dag. Klusje van de lijst. Check. Volgende klus. Boodschappen doen. Weer halve dag. Check. Dag om. Check.
Gelukkig krijgen wij juist heel veel energie van de verhalen van Carla en Hans. Want met de boot weg is ook nieuwe vrienden maken, heerlijk borrelen, feestjes vieren, dingen bakken, af en toe juffen, spelen in de zee en dit weekend stappen met vriendinnetjes!

Hardlopen, suppen, fietsen, kitesurfers, windsurfen…

De volgende dag begint al vroeg. Dannie is als altijd als eerste wakker. Zodra de zon op is, gaat ze aan. Wat wordt het plan? Normaal gesproken is het heel simpel. Shoppen-stappen-shoppen-stappen. Tussendoor wat eten en drinken. Liefst witte wijn. Heel voorspelbaar, altijd een succes. Maar dit weekend moet er gesport worden. Eerst maar even een rondje hardlopen. Oei. Het toeristenbusje. Die pakken we, kunnen we wat zien van de omgeving. Mooi. Foto’s schieten, vink. Even checken waar het vanavond gaat gebeuren. Jammer, Monkey Bar is dicht. Gelukkig, de Papagayo ziet er goed uit. Strand ligt er ook mooi bij. Suppen? Of fietsen. Met helm of zonder helm? Mooie routes? Over de snelweg! Nieuw plan dan. Surfen. Dan wordt het kitesurfen of windsurfen. Zien we daar wel. We nemen onze bikini’s mee. Dan kunnen we ook nog een stukje zwemmen. Foei. Wat is het druk. Carla zien we in het surfersparadise. Jammer. Te veel wind. Geen windsurfen voor beginners vandaag. Was écht graag gegaan (not). Nu eerst even een wijntje. Wat een mooie plek.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Picture1.jpg

Na het bus-avontuur met een soort van survivalroute over een snelweg zijn we weer terug in ons hotel. Weer een nieuwe uitdaging. Wat doen we aan!? Altijd leuk, modeshow. Gelukkig hebben Carla en ik dezelfde maat. Tijdelijk hè… want we gaan het komend jaar weer voor maatje 36. Na 3x jurken wisselen zijn we eruit. We zien er goed uit. Vinden we selfie:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20171113-WA0012-1024x576.jpg

Iedereen fertig? We gaan! Gaan we dan direct de kroeg in (liquid dinner) of eerst wat eten? Het wordt het laatste. We kiezen een mooi restaurantje uit. Bij Meat, heerlijk vlees eten met een vegetariër. Goede bodem merken we later als we in Barstreet ons eerste biertje drinken. Iedereen een Heineken, 3 keer 9 euro. Wow. Gelukkig krijgen we er 2 voor de prijs van 1. Oké zo werkt het dus. Leuk, ouderwets happy hour. En bij elke kroeg wordt het aanbod beter. “Als jullie hier komen drinken, krijgen jullie 2 voor de prijs van 1… plus 2 shotjes, 3 shotjes, 4 shotjes”. Per persoon hè?! Uitgaan in Tenerife is pas écht druk. Naast drinken moet je er van alles. Boksen tegen een bal, je optrekken aan deurposten, iets met heliumballonnen en dansjes maken. Met het Deens elftal. Pfffff…. Gelukkig valt de Papagayo tegen. Het is namelijk al 5 uur. Ofzo.

Formule 1

Dag 3 alweer. We doen een wandelingetje. Goed tegen de kater. Bij het superleuke Mojito barretje drinken we geen Mojito. Wel een heerlijk ananas- en aardbeiensapje. En we kopen zonnebrillen. Die we doneren aan de Linde. Zien we ze nog eens terug op de foto’s?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20171126-WA0004-1024x768.jpg

Tijd gaat weer snel. We willen om 4 uur terug zijn in de haven, voor Max Verstappen. We gaan op zoek naar de bus. Maar nemen toch maar de taxi. We komen gelukkig op tijd aan. 70 rondjes verder heeft Max niet gewonnen, hebben we wél heerlijke pizza, pasta, paella gegeten en sterke verhalen uitgewisseld.

Gaan we voor nog een rondje Barstreet? De jongens vinden van wel. Wij gaan sowieso. Carla helaas niet. Die ziet de lange lijst aan klusjes voor zich. Of het wordt een dagje later vertrekken. Dan kiezen Hans en Bram toch ook voor een avondje boot.
Wij gaan wél voor nog een rondje. Zonder handrem. Gelukkig slaan we de Papagayo over. Het is namelijk al 3 uur. Ofzo.
En dan is het alweer voorbij. Jammer! Het weekend is omgevlogen. We nemen ons voor om Hans en Carla elk jaar op te zoeken. Volgend jaar zitten ze dan hopelijk in Cuba. Dat land staat al heel lang op het lijstje. …Een jaar. Lang hoor. Gelukkig gaat de tijd heel snel.
…Als je het druk hebt.

2 thoughts on “Gastblog van Esther!

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.