Do you speak whale?

Het water rond de Canarische eilanden wordt bevolkt door walvissen en dolfijnen. Wij zeilers zijn er druk mee. Niks zenmomentjes op zee; mijn mobieltje rinkelt voortdurend. Met blije uitroepen wordt gedeeld wie wat gezien heeft, en waar. Soms met foto erbij.

Wij blijven een beetje achter. Dolfijnen heeft iedereen al gezien – walvissen moeten het zijn. Het liefst grote. Wij stuiteren ook nog over het dek bij het zien van dolfijnen, hoor. Eigenlijk vind ik ze leuker dan grienden. Deze walvissen drijven maar zo’n beetje net onder het oppervlak waardoor we alleen hun kromme vinnen zien.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20171112-WA0000-1024x576.jpgDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20171102-WA0007-1024x768.jpg

Ze zijn groot en daarom indrukwekkend, maar dolfijnen zijn beter entertainment. Die maken er echt een showtje van.

We varen van La Palma naar Tenerife. We voelen dat dit de dag is. Iedereen die ons een goede reis wenst, roept er achteraan: “Jullie gaan vast walvissen zien!”. De uren gaan voorbij en we zien niets dan een kalme, blauwe zee. “Zullen we…?, vraag ik Hans. Hij weet meteen waar ik aan denk. Voor ons vertrek uit Nederland hebben we nog een keer ‘Finding Nemo’ gekeken. We hebben hard gestudeerd op de walvistaal. “Do you speak whale?”, vraagt Roos via de app. Jazeker doen wij dat!! We zijn er knettergoed in. Een filmpje hebben we helaas niet gemaakt, sorry. Jullie hadden het vast leuk gevonden. Op een boot op de oceaan kun je zo idioot doen als je wilt; niemand ziet of hoort je. Nou ja, niemand…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20171102-WA00042.jpg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20171102-WA0003.jpg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20171102-WA0002-1024x696.jpg

We zien ze!! Een heleboel walvissen slaan met hun staarten op het water en geven daarmee antwoord op onze lokroep. Dit is tot nu toe het indrukwekkendste moment van onze zeilreis!

4 thoughts on “Do you speak whale?

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.