Chaos

Een samenhangend blog schrijven over alles wat me deze weken heeft bezig gehouden, lukt maar niet. Het is chaos in mijn hoofd. En dat vertaalt zich op het digitale papier achter de schermen van deze website. Half afgemaakte verhaaltjes, een nieuwe pagina over de bemanning (ons dus), veel te veel geüploade foto’s voor bij de berichtjes (en zoek dat dan maar weer eens uit) en talloze ideeën voor nog meer blogs.

Om over de boot maar niet te beginnen. Daar is het ook een chaos. Hans blijft koel en pakt punt voor punt aan. Wel op zijn eigen manier, en dat is een eigenzinnig soort structuur. Niet de mijne. Hij kan met duizend dingen tegelijk bezig zijn en daarbinnen prioriteiten stellen. Ik werk het liefst punt voor punt af, dan kan ik het wegstrepen en mijn aandacht op het volgende richten. Maar met veel dingen kan dat gewoon niet. Gelukkig heb ik nu een taak waar ik voorlopig wel even mee vooruit kan. Ik ga zogenaamde ‘dinghy chaps’ naaien. We hebben sinds kort een bijboot. Er zijn boten van PVC en van hypalon. Hypalon is veel beter bestand tegen UV-straling dan PVC. Dat zou dan ook een verstandige keus zijn, maar deze boten zijn veel duurder en moeilijk tweedehands te verkrijgen. Het is dus een rubberboot geworden waarvan het PVC snel vergaat in de zon. Op talloze blogs heb ik gelezen hoe je van zonwerende stof (Sunbrella) hoezen voor de drijvers kunt maken, zodat het PVC niet aangetast wordt. De bijboot (of dinghy, zoals ervaren wereldzeilers een rubberboot noemen) staat sinds vorige week -opgeblazen- in huis.

Ons huis is niet zo groot. De boot verhuist dan ook van de woonkamer naar de logeerkamer, al naar gelang het bezoek (eters dan wel logees). Hij weegt 52 kilo en past plat precies tussen de bank, kast en tafel. Als je al wat chaos in je hoofd hebt, helpt zo’n sta-in-de-weg niet. Nou zag ik op een blog van andere vertrekkers dat een kind een genua op haar kamer had. Voor de niet-zeilers: dat is een enorm zeil. Ik moet niet zeuren dus! Over andere vertrekkers gesproken: 1 april waren we op de vertrekkersdag van het blad Zeilen. Deze dag was alleen voor de mensen die echt dit jaar nog vertrekken. In november hadden we Hans en Roos gesproken, die er dit keer ook bij waren. Erg aardige mensen die we hopelijk regelmatig tegen zullen komen. Ik wisselde gegevens uit met Anouk en Michiel van de Tijd. Anouk was net als ik juf en ze schrijft leuke blogs voor kinderen. We mochten kijken op de boot van Monique en Peter. Zij wonen al op de boot en zijn een stuk verder dan wij. Hans heeft goed gekeken hoe zij bepaalde dingen gemaakt hebben; beter goed gekopieerd dan slecht zelf verzonnen, of hoe is die uitdrukking? Ik zal (eh, Hans… :)) nog een lijstje maken met blogs van medevertrekkers zodat jullie bij hen ook eens kunnen kijken en niet alleen als je toevallig dit berichtje leest.

Goh, heb ik nou gewoon zo een verhaaltje geschreven. Helemaal af. Volgende keer ga ik verder met het verhaal ‘Klussen deel 5’,  de pagina ‘Bemanning’ en een verhandeling over hoe je van je spullen afkomt omdat je huis leeg moet voor de verhuur (oftewel, ‘Marktplaatsbeslommeringen’). Die dinghy chaps stel ik nog wel even uit. Tot ik echt gek word van die boot in huis.

3 thoughts on “Chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.