Aaibaar

Vanaf de vulkaan kijk je op de wolken. Ze zien er zacht en wollig uit. Ik zou ze willen aaien, maar ik weet dat het niet kan.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20171031_110516-e1509622573716-1024x470.jpg

Als we een stukje verder lopen, zien we in de verte een berg vol bomen. Zo van boven af gezien, ziet ook het bladerdek er aaibaar uit. Dichtbegroeid groen met allerlei glooiingen; alsof je je er zo in kunt laten vallen en dan zachtjes zal terugveren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20171031_100514-1024x768.jpg

La Palma is prachtig. We zijn er negen dagen en dat is veel te kort. Van de waterval in het noorden tot de zoutpannen in het zuiden, van het verlaten vissersdorpje in de rotsen in het westen tot de stad Santa Cruz in het oosten: overal kun je uren wandelen.

Los Tilos
Prois de CandelarĆ­a
Plaza Glorieta
Zonsondergang onder de wolken.

Middendoor het eiland loopt een lange kronkelweg naar de hoogste top van het eiland, Roque de los Muchachos. De weg er naartoe is met Max Verstappen naast je best eh… interessant. Het uitzicht is zeer afwisselend. Rotsen, bomen, wolken, struiken, cactussen, vulkanisch gesteente, telescopen. Ja, dat zag er zo raar uit als in het rijtje woorden. Midden in de waanzinnige natuur staan enorme witte en zilverkleurige telescopen.

Het observatorium is niet te bezichtigen, maar het is bijzonder om er langs te rijden en te bedenken dat hier heel veel mensen professioneel aan het sterrenkijken zijn.

Ons hoogtepunt was het alleraaibaarste van het eiland. Superzacht en knuffelig. We hoefden alleen een luid geluid te volgen om het te vinden. In Prois de Candelaria, een dorpje dat in de rotsen is gebouwd. Vroeger was het een vissersdorpje, nu zijn het vakantiehuisjes. Er was niemand aanwezig. Behalve…

Hij loopt gezellig mee.
Hij krijgt niet genoeg van het aaien.
Ik weet niet wie smekender kijkt; de kat of Hans. Mag hij mee…? Ik heb hen kunnen weerstaan.

4 thoughts on “Aaibaar

  1. Mooie foto’s van een mooi eiland en knap dat jullie vanaf nu geen nieuwe huis/ boot dier hebben ?
    Goede reis verder,

    Groetjes Agatha

  2. Wat zien jullie veel moois. En wat knap dat je weerstand hebt kunnen bieden aan al die zielig kijkende ogen. Goede reis naar Tenerif en hele fijne dagen daar. Groetjes en knuffels.O&O.

  3. Ik weet niet of ik die ogen had kunnen weerstaan gezien hij erg op onze huiskat lijkt.
    Goede reis weer verder.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.