Gijsje

Op een dag appte de broer van Carla: ‘ik ga morgen een poesje ophalen’, en hij stuurde een foto van de de allerliefste poesjes die Carla ooit had gezien.

IMG-20140628-WA0000

Carla liet de foto aan Hassan zien, en zei: “Zullen wij ook een poesje nemen…?” Hassan keek heel erg blij en zei: “Ja!”

De broer van Carla zei: “Ik wil het poesje dat rechts op de foto staat.” Carla keek nog een keer naar de foto en dacht: dat poesje links op de foto vind ik juist het schattigst…. dat is fijn! Dan mogen wij die!

Toen gingen Hassan en Carla logeren bij de nichtjes. De nichtjes vroegen: “Hoe heet de poes?” Oei! De poes had nog geen naam. En de poes van de broer ook niet.

Ze dachten en dachten, maar ze konden geen naam bedenken. De nichtjes moesten naar bed. “Het is wel zielig als de poes geen naam heeft”, zeiden de nichtjes.

IMG-20140504-WA0007.jpg

Carla was bezig een boek uit te kiezen om voor te lezen, en zei: “Morgen hebben we echt een naam voor haar. We gaan de hele nacht nadenken. Zal ik dan nu voorlezen uit Gonnie en Gijsje?” Nog voordat de nichtjes antwoord konden geven, zei Hassan: “Oooo, zullen we de poes Gonnie noemen?” Carla keek een beetje moeilijk. “Gonnie….. nee, dat vind ik niet zo’n leuke naam voor de poes…. Maar wat vind je van Gijsje?” Hassan vond Gijsje eigenlijk wel erg leuk! De nichtjes waren het er helemaal mee eens. We hebben een naam!

De volgende dag mocht één nichtje mee om met Hassan, Carla en haar broer de poesjes op te halen. Gijsje en haar zusje Lulu, want zo noemde de broer zijn poesje, namen afscheid van hun mama en gingen mee naar hun nieuwe huis.

Het is voor een klein poesje best spannend om ineens in een nieuw huis te wonen. Ze miste haar mama en zusjes. Waar zou ze mogen slapen? Ze kon niet bij haar mama gaan liggen. Hassan en Carla lieten het mandje zien dat ze voor haar hadden gekocht. Kijk eens, dit is een lekker zacht plekje! Gijsje was moe geworden van het spelen en viel al snel in slaap.

20140629_191028.jpg

Toen ze wakker werd, was ze helemaal alleen. Waar waren haar baasjes nou? Zacht begon ze te miauwen. Het huis was donker, en Gijsje hoorde allemaal vreemde geluiden. Ze vond haar mandje ineens niet fijn meer. Ze miste haar mama en haar zusjes heel erg. “Miauw….” zei ze nog eens. “Miauw….” Het licht ging aan. Daar waren haar baasjes! “Miauw”, zei Gijsje nog een keer. Haar baasjes tilden haar op en knuffelden haar. “Was je zo alleen?”, vroegen ze. “Kom je lekker bij ons slapen?” En voortaan sliep Gijsje altijd bij haar baasjes in bed.

IMG-20140713-WA0001.jpg

Geef een reactie