Gijsje is een ondeugend poesje

Gijsje vond het erg leuk dat haar baasjes een boom in huis hadden gezet. Ze kon lekker klimmen en spelen met alles wat in de boom hing. Als ze moe was, ging ze slapen in het mandje boven in de boom. De baasjes van Gijsje dachten dat ze heel slim waren. Want als Gijsje de boom nou leuk vond, dan zou ze vast haar nageltjes flink scherpen aan het hout. Maar Gijsje is een ondeugend poesje. ‘Ze willen natuurlijk dat ik niet meer aan hun nieuwe stoelen krab’, dacht ze. ‘Maar die voelen zo perfect onder mijn nagels!’ Als haar baasjes in bed lagen, of boodschappen gingen doen, of aan het werk waren (wat doen mensen eigenlijk de hele tijd?), krabte Gijsje heerlijk aan de stoelen. De ene keer pakte ze de roze stoel, de andere keer had ze meer zin in de groene. “Potverdikkie!” zeiden Hassan en Carla tegen elkaar. “Hoe kunnen we nu toch zorgen dat onze Gijs ergens anders aan gaat krabben?” Ze kochten krabplankjes en een krabbank, maar Gijsje vond er niets aan. Op een dag zei Carla tegen Hassan: “Gijsje is heus nog wel het allerliefste poesje, maar nu moet ze echt van de stoelen afblijven! We moeten iets verzinnen!” Hassan pakte een paar vuilniszakken en bond die om de stoelen. “Zo, nu kan ze er niet meer bij.”

20140702_091550

Maandenlang sprong Gijsje op de stoelen, klom van de éne leuning op de andere en deed haar best om de zakken van de stoelen te trekken. Maar het lukte niet. Dus bedacht ze nieuwe ondeugende streken, want het was saai om alleen maar lief te zijn. “Ik ga Hassan en Carla laten schrikken”, dacht ze. “De stoelen mogen niet kapot, maar over andere dingen hebben ze niets gezegd.” Ze sprong in de vensterbank en sloop -onvoorzichtig- langs de bloempot met Hassans lievelingscactus. En ja hoor, met een klap viel de pot kapot op de grond!

20140726_113642

Gijsje schrok toch wel een beetje. Zouden haar baasjes erg boos zijn? Maar tot haar verbazing zag ze dat Hassan en Carla lachten. Ze snapte er niets van. En de volgende dag kreeg ze zelfs een cadeautje. Hassan had een vogelnestje gevonden en daar mocht Gijsje mee spelen. Wauw, zoiets moois had ze nog nooit gekregen!

20140730_140551

Vanaf dat moment was Gijsje naast het liefste, ook het ondeugendste poesje van de wereld. Het vrouwtje probeerde wel eens streng te zijn, maar het baasje vond alles wat Gijsje deed heel erg grappig en hij liet alles toe. Ze pikte eten uit de borden van Hassan en Carla, ze sprong in de borden van gasten, ze zat bovenop het toetsenbord van de laptop van haar baasjes als zij moesten werken en ze nam altijd een paar slokjes als een van haar baasjes een glaasje water voor zichzelf hadden gepakt. Soms mopperde Carla en dan beloofde Hassan dat hij wat strenger voor Gijsje zou zijn, maar dat lukte nooit. Want Gijsje keek dan zó schattig…..

20140701_194349

(En hoe het met de stoelen afliep? Die zijn helemaal kapot gekrabt…..)

 

 

 

 

Geef een reactie