Gijsje gaat kamperen

Op een dag zei Hassan tegen Carla: “Zullen we gaan kamperen?” Carla zei: “Dat vind ik heel erg leuk! Maar wat doen we dan met Gijsje?” Gijsje had het gehoord en pakte snel haar koffertje.

“Ik geloof dat ze mee wil”, zei Hassan tegen Carla. “Wil je mee, Gijsje?”, vroegen ze. “Miauw!”, zei Gijsje. “Dat is goed”, zeiden haar baasjes. “Maar zul je niet weglopen? We vinden je heel erg lief en willen je niet kwijtraken.” “Miauw”, zei Gijsje. “Goed dan. Wat heb je in je koffertje gedaan?” Gijsje deed de koffer open. Ze had haar muisje, een bakje met brokjes en haar gouden konijn ingepakt. “Wat heb je goed ingepakt”, zeiden haar baasjes. “Ga nu maar lekker slapen, dan vertrekken we morgen.”
De volgende dag was Hassan weg toen Gijsje wakker werd. “Miauw?”, vroeg Gijsje. “Hassan is bezig om alle spullen in de auto te leggen”, zei Carla. “Miauw?”, vroeg Gijsje. “Ja, natuurlijk pas jij er ook nog bij!”, zei Carla. “Miauw miauw miaaaaaauw!”, zei Gijsje. “Wat is er Gijsje? Ik begrijp je niet!”, zei Carla. “Miaaaaaaaauw, miauw!” Omdat Carla het niet begreep, pakte ze haar tas om de laatste spulletjes voor het kamperen in te doen. “Kom Gijsje, we gaan!”, zei ze. “Gijsje? Waar ben je?” Carla zocht in de slaapkamer. Daar was Gijsje niet. Ze zocht in de woonkamer. Daar was ze ook niet. Toen ze in de keuken kwam, zag ze Gijsje stilletjes in een hoekje zitten. Naast haar lag een drolletje. “Miauw….”, zei Gijsje zacht. “Och Gijsje… moest je poepen? En je kattenbak staat al in de auto….”, zei Carla. “Het geeft niet hoor, dat je poepje op de vloer ligt. Daar kun jij niets aan doen. Kom maar gauw mee, dan rijden we naar de camping!”

20140704_164946

Op de camping waren veel kinderen. De nichtjes waren er ook. “Gijsje-meisje!”, riepen de nichtjes blij. Iedereen wilde Gijsje knuffelen. Gijsje vond het wel gezellig, maar wilde niet de hele tijd opgepakt worden. Toen leerde Hassan haar iets heel handigs. “Kijk, Gijsje”, zei hij, “hier zijn allemaal bomen. Daar kun je in klimmen. Probeer het maar eens.” Hassan zette Gijsje alvast een stukje in de boom. Wauw, dat was hoog! Gijsje probeerde nog hoger te klimmen. Ze was er heel goed in. Vanaf dat moment was bomen klimmen de favoriete hobby van Gijsje. “Wat zou het leuk zijn voor Gijsje als ze thuis ook in een boom kan klimmen”, zei Hassan. Carla dacht even na. “Ja, dat zou wel heel leuk zijn. Maar hoe komen we aan een boom?” Hassan had een plan. “Stap maar in de auto”, zei hij. “Passen jullie even op Gijsje, nichtjes?”

20140720_155824

Hassan en Carla reden rond in de buurt van de camping. Ze zagen een man takken snoeien. Hassan stopte en vroeg aan de man of hij misschien een grote tak voor Gijsje had. De meneer zei: “Kom maar mee, ik heb wel iets voor jullie!” De meneer reed voor hen uit naar een groot veld waar allemaal snoeiafval lag, maar ook bomen en grote takken. “Zoeken jullie maar uit wat jullie mooi vinden”, zei de meneer. “Jullie moeten misschien wel wat hakken of zagen.” Hassan en Carla zochten een mooie grote tak uit, zaagden hem los en namen hem mee. Op de camping namen ze afscheid van de nichtjes en gingen met Gijsje en de boom in de auto terug naar Utrecht.

20140725_114634

Hassan kluste een stevig onderstel voor de boom. Gijsje zat vol verwondering te kijken naar wat Hassan allemaal aan het doen was. “Miauw?”, vroeg ze. “Je krijgt je eigen boom, Gijsje!”, zei Carla. “Miauw miauw?”, vroeg ze. “Dat is een goed idee! Ja, we zullen er ook een mandje in maken zodat je er in kunt slapen!”, zei Hassan.

20140726_151325

Toen de boom in de kamer stond en Gijsje in haar mandje lag, vonden haar baasjes dat er nog iets ontbrak. “Een boom hoort in een bos”, zeiden ze tegen elkaar. En hoe ze ook een bos voor Gijsje regelden, dat zie je op de foto!

20140805_114630

 

20140807_121849

Geef een reactie